(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2025)
Абылабек Асанканов – Кыргызстандын көрүнүктүү окумуштуусу, этнограф-тарыхчы, тарых илимдеринин доктору, профессор, КРнын УИАнын академиги, КРнын Илим жана техника боюнча мамлекеттик сыйлыгынын лауреаты, Кыргыз Республикасынын илимине эмгек сиңирген ишмер, КР УИАнын Б.Жамгерчинов атындагы Тарых, археология жана этнология институнун директору 70 жашка толду.