(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2025)
«Манас» эпосундагы этнонимдеринин ортосундагы ар түрдүү байланыштарды анализдеп, кыргыз элинин турмушундагы демократиянын өнүгүү мисалдары келтирилет. Кыргыз эли ар дайым өзүнүн жана башка элдердин (этнонимдердин) кадыр-баркын сыйлап, өз ара урматтоонун жана коңшулук мамилелердин негизинде байланыш курууга умтулганы көрсөтүлөт.