(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2025)
Макалада академик Бүбүйна Өмүрзаковна Орузбаеванын кыргыз терминологиясына кошкон салымы, анын эмгектеринин кыргыз тил илиминдеги орду жана мааниси, коомдук кубулуш болгон тилдин байышы жөнүндө сөз болот. Ошондой эле макалада түрк тилдеринен болгон кыргыз жана өзбек табышмактарына лингвистикалык талдоолор жүргүзүлүп, табышмак жанрынын тилдик өзгөчөлүктөрүнө, андагы терминдерине түшүндүрмөлөр берилет.