(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2025)
Кыргыз тили байыркы тил экендиги буга чейин факт-материалдардын негизинде аныкталып, такталып келген. Алардан алтай миссионерлери тарабынан түзүлгөн грамматика кыргыз тилинин грамматикасынын түзүлүшүнөн кабар берет. Анткени, биз ал эмгектен жөндөмөлөр жана алардын мүчөлөрүн караганыбызда так эле кыргыз тилинин башаты. Макалада алтай жана азыркы кыргыз тилдериндеги жөндөмө категориясы салыштыруу негизинде каралат.