(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2025)
Кыргыз Республикасынын Улуттук илимдер академиясынын академиги, филология илимдеринин доктору, профессор, Кыргыз Республикасынын Илим жана техника боюнча мамлекеттик сыйлыгынын лауреаты, Кыргыз Республикасынын Илимине эмгек сиңирген ишмер, “Даңк” медалынын, III даражадагы “Манас” орденинин ээси, “кыргыз тилдин энеси” – Бүбүйна Өмүрзаковна Орузбаева. Окумуштуунун кыргыз тилиндеги этиштин өткөн чак формасы, сөздөрдүн жасалышы боюнча илимий-теориялык концепциялары жөнүндө макалада сөз кылабыз.