(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2025)
Макалада ааламдашуу мезгилиндеги сабатсыздыкты жоюунун негизи катары сабаттуу билим берүүнүн теориялык жана методологиялык аспекттери каралган. Жүргүзүлгөн изилдөөнүн жыйынтыгы боюнча сабаттуулуктун манызы жана мазмуну, адам баласынын жашоосундагы анын орду, сапаттуу билим берүүнүн сабатсыздыкка тийгизген таасири, көйгөйлөр жана аны чечүү жолдору, элибиздеги эң негизги таалим тарбия боюнча ойлор сунушталды. Билим берүү системасын өнүктүрүүдө мугалимдер кесиптик денгээлин жогорулатып, техникалык жактан каражаттар туура пайдаланылса, окутуу методикаларын туура пайдаланса сапат жогорулайт. Изилдөө процессинде аналитикалык, монографиялык изилдөөлөр ыкмалары колдонулду.