(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2025)
Макалада кыргыз тилиндеги элестүү этиштердин айрымдары тыбыштык формасынын окшоштугунун, үндөштүгүнүн негизинде паронимдик карым-катыштарды түзүү мүмкүнчүлүгү тууралуу маселе каралган. Паронимия кубулушу кыргыз тил илиминде атайын изилдөөгө алына электиги белгиленет. Элестүү этиштердин консонанттык моделге негизделген паронимдик катарларын классификациялоо аракети берилет.