(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2025)
Бул чакан илимий макалада профессор К. Тыныстановдун кыргыз терминологиясына кошкон салымы, кыргыз тилинин фонетикалык, лексикалык, грамматикалык (морфология, синтаксис) терминдерин түзгөндүгү, кыргыз тилинин илимий теориялык жана практикалык маселелерин, бүгүнкү күндөгү ролун, маанисин аныктоого, ачып көрсөтүүгө аракеттер жасагандыгы тууралуу баяндалат.