(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2025)
Бул макалада “Жай” концептине тиешелүү негизги түшүнүктөрдү, локативдик маанидеги терминдерди серептеп, айрым учурларда алардын чечмелеништери сунушталат. “Жай” концепти менен байланыштуу айрым түшүнүктөрдү он жети топтун алкагында келтирилген. Бул макаланын максатына жетүү үчүн тилдик бирдиктерди белгилүү бир тартипте топтоштуруп, классификациялап, системалаштырууга аракет жасалган. Негизги булактар катары энциклопедиялардан, илимий-популярдуу адабияттар, справочниктерден, сөздүктөрдөн, Интернеттеги сайттардан ж.б. ресурстардан пайдаланылган. Ошондой эле, бул макалада “Жай” концепти менен байланыштуу айрым түшүнүктөрдү он жети топтун алкагында гана келтирилген жалпы саны жүз сексен тѳрт. Илимдин ар кыл чөйрөсүнө таандык терминдердин баарын жыйнактуу келтирүү атайын изилдөөнү талап кылат жана авторлор муну бир макаланын чегинде аткарууга мүмкүн эмес деп эсептешкен.