(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2025)
Макалада академик Бүбийна Өмүрзакова Орузбаеванын “Сөз курамы” эмгегинде муундун 75 тиби илимий анализге алынган. Анда К.К.Юдахиндин “Кыргызча-орусча” сөздүгүндөгү уңгу сөздөр изилдөөнүн обьектиси болгон. Ал 75 типке бир үндүү тыбыштан турган бир муундуу сөздөрдөн тартып, сөздүн оболочкасын түзгөн үндүү-үнсүз тыбыштардын түрдүү жайгашуусунан келип чыккан 2-3 муундуу сөздөр кирген. Мына ушул өзгөчөлүккө ылайык муундун 75 тиби аныкталган. Аталган 75 тип К. Тыныстановдун 161-инвентардык номердеги сөздүгүнүн 2-китебинде К. Тыныстанов тарабынан иштелип чыккан муун типтери менен салыштырылган.