(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2025)
Тилдик норма, адабий норма жөнүндөгү маселенин илимий-теориялык өңүттө каралышы бүгүнкү күндө кыргыз тил илиминде жаңыдан гана колго алына баштады. Макалада норманын адабий тил деген формасына эмес, жалпы эле табигий тилдин керт башына, анын ар кандай формаларына мүнөздүү көп кырдуу көрүнүш экендиги жөнүндөгү маселе кыскача талкууга алынуу менен, тилдик норманын объективдүүлүгү жана анын баалоочулук мүнөзгө ээ экендиги белгиленет.