(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2025)
Макалада кыргыз арман ырларынын лингвокоммуникативдик аспектиде лингвистикалык табияты, арман ырларында сөздөрдү колдонуу өзгөчөлүктөрү каралат. Мындай ырларда колдонулган негизги сөздөр жана алардын көркөм семантикалык өзгөчөлүктөрү, текстте аткарган коммуникативдик, семантика-стилистикалык функциялары, негизги сөздөрдүн өзгөчө көркөм деталь катары мазмунду туюндурууга катышы сыяктуу маселелер конкреттүү факты материалдардын негизинде иликтөөгө алынды.