(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2025)
Макалада академик Б.Ө.Орузбаеванын кыргыз терминологиясынын баштоочусу, белгилүү илимпоз сөздүкчүсү экендиги маалымдалат. Кыргыз тил илиминдеги сөздүктөрдүн түзүлүшүн типтерин бөлүштүрүү менен изилдеген.Окумуштуунун сөздүктөрдү түзүүнүн структурасы, тил каражаттары, тартипке келтирүү маселелери, орусча-кыргызча сөздүктөрдүн түзүлүшү белгиленет.