(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2025)
Бул макала Кыргызстандагы саясий режимдердин совет доорунан баштап бүгүнкү күнгө чейинки эволюциясын изилдөө болуп саналат. Макалада Кыргызстандын саясий тарыхынын негизги этаптары, анын ичинде совет доору, көз карандысыздыкка өтүү, саясий кризистер жана азыркы саясий системанын калыптанышы каралат. Автор саясий режимдердин өнүгүшүнө таасир эткен факторлордумисалы, этникалык жана диний динамика, улуттук лидерлердин ролу жана тышкы таасирлерди талдайт. Ошондой эле институционалдык түзүмдөрдүн жана бийлик механизмдеринин эволюциясы, анын ичинде шайлоо жана конституциялык реформалар каралат.