(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2025)
Макалада ченемдик укуктук актылар түрүндөгү саясий чечимдерди кабыл алуу процессин жана Кыргыз Республикасынын ченемдик укуктук актыларын коомдук талкуулоонун Бирдиктүү порталы аркылуу укуктук актыларды кабыл алуу стадиясында Кыргызстандын коомчулугунун катышуусун изилдөөгө карата ар кандай ыкмалар каралат. Кыргызстандын жарандарынын ченемдик-укуктук актылар түрүндө саясий чечимдерди кабыл алууну өз алдынча демилгелөө жана аларды кабыл алуу, ишке ашыруу жана натыйжаларын аныктоо процесстерине катышуу мүмкүнчүлүгү белгиленүүдө. Аларды даярдоо процесстерине жарандар укуктук акт элдик демилге түрүндө Жогорку Кеңешке чыгарылган учурда гана катыша алышат. Бул ченемдик-укуктук актылар түрүндө саясий чечимдерди кабыл алуу жараянына коомдун саясий катышуусунун жаңы түрлөрүн пайдалануу мүмкүнчүлүгү каралып жатат.