(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2025)
Макалада экологиялык билим берүүнүн философиялык негиздерине маани берип, ал «адам-коом-табият» системасынын ѳз ара мамилелеринде социомаданий, экологиялык ж.б. процесстерди аныктоочу белгилүү бир методологияны, баалуулук багыттарды, дүйнѳ тааным парадигмаларын, билимдерди иштеп чыгууга алып келет. Экологиялык билим берүүнүн түпкү максаты - экологиялык маданиятты жана жаратылыш баалуулуктарын сактоону калыптандыруу менен адамзаттын жашоосу үчүн оптималдуу чөйрөнү түзүү экендиги белгиленген.