(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2024)
Макалада Кыргызстанда калыптанган саясий-укуктук концепциялардын маңызын түшүнүүгө элдик суверенитет жана көз карандысыздык принциби көмөктөшүп, элди коомдогу жогорку саясий бийликтин булагы катары таануунун маңызы менен түшүндүрүлөт. Мында диалектикалык биримдик методдорунун куралдары колдонулган, ошондой эле конкреттүү методдордун болушу, салыштыруу, синтез, системалык-структуралык ж.б. Талдоо процессинде эл конституциялык мейкиндикте үстөмдүк кылуучу субъект экендигин аныктоо максаты коюлган. Эл саясий-укуктук процесстерде, анын ичинде конституциялык реформада ар кандай жеке жана топтук кызыкчылыктардын жыйындысын өзүнө сиңирип алат. Жыйынтыктар жана корутундулар конституциялык укук илими үчүн кошумча теориялык маалыматтарды түзүү процессинде, ал эми практикалык мааниде - Кыргыз Республикасынын мамлекеттик органдарынын ишинде жаңы ыкмаларды иштеп чыгууда пайдалуу болушу мүмкүн.