(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2024)
Макалада дүйнөлүк коомдук кайра куруунун шарттарында азыркы конституциялык өнүгүүнүн негизги проблемалары; авторитеттүү мамлекеттин негизги белгилери жана андагы Конституциянын орду талданат; азыркы татаал шарттарда Кыргыз Республикасынын мындан аркы конституциялык өнүгүшүнүн жолдору аныкталат. Макалада жакынкы келечекте Конституцияда каралган милдеттерди ишке ашыруунун укуктук механизмдерин жаңыртуу, тез өзгөрүп жаткан заманбап шарттарда коомдук мамилелерди конституциялык жөнгө салуунун критерийлерин илимий жактан аныктоо келечектүү болууга тийиш экендиги - алдыга коюлган максат.