(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2024)
Макалада Төө-Моюн баритинин радиактивдүү а–альфа, β-бета и γ–гамма нурлануулары боюнча радиоактивдүү зыяндуулугун изилдөөлөр каралган. Төө-Моюн баритинин радиоактивдүү активдүүлүгү жана эквиваленттик ченеми эсептелди. Алынган жыйынтыктар радиациялык коопсуздук нормалары менен салыштырылды.