(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2024)
Социалдык тармак жарандарга өкмөттүн ичиндеги саясий жана экономикалык ресурстарды башкарууга мүмкүндүк берүүчү инструмент болуп саналат. Арийне, экинчи тарабынан, социалдык медиаларды бийликтин саясий максаттарына колдонуу жана социалдык сетьттердин мамлекеттеги саясий процесстерге ашкере кийлигишүүсү улуттук коопсуздуктун чоң көйгөйлөрүнүн бирине айланышы да толук мүмкүн. Андай көрүнүш 2020-жылдын күз айында Кыргызстандаболуп өткөн Жогорку Кенешке шайлоодон кийин ачык байкалгандай, масштабдуу саясий жараяндар учурунда мамлекеттеги коомдук-саясий кырдаалды туруксуздаштыруунун кооптуу куралы катары да кызмат кыла алат. 2022-жылдын январб айында Казакстандагы окуяларды да баса белгилебей кетүү зарыл. Социалдык тармактардын саясий күчү чындап эле укмуш, кыйраткыч болушу мүмкүн экенин көрдүк. Кыргыз Республикасындагы саясий процесстердеги социалдык түйүндөрдүн күчү убакыт өткөн сайын реалдуулукка айланып барататканын моюндоо керек..