(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2024)
Бул макалада кыргыз адабиятынын патриархы Түгөлбай Сыдыкбековдун чыгармачылыгы каралып, анын өмүр жолуна жана чыгармачылыгына талдоо аракети жасалган. Башкача айтканда, автор бул макалада биз ойлогондой Түгөлбай Сыдыкбековдун эң маанилүү идеясын ачып берүүгө аракет кылыган. Бул идея кыргыз коомчулугуна өз эне тилиңди, салтыңды сыйлап, өз алдынча эгемендүү өлкөңдү куруу керек экенин жеткирүү болчу.