(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2024)
Макала улуттук коопсуздуктун теориялык аспектилерин жана саясий чечимдерди кабыл алуу технологияларын талдоону изилдөөгө арналган. Саясий милдеттерди талдоо жана Кыргыз Республикасынын Жогорку Кеңеши менен мамлекеттин өз ара аракеттенүү технологиясы, ал манипуляциялык, ченемдик, структура лык-функционалдык жана салыштырма мамилелерди призмасы аркылуу моделдерди Жогорку Кеңештин мисалында көп аспекттүү коомдук-саясий кубулуш катары, ошондой эле билимдин интеграцияланган дисциплиналар аралык системасы катары көрсөтүүгө мүмкүндүк берди.