(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2024)
Бул макала шайлоо технологиялар теориялык аспекттерин изилдөөгө арналган. Таратуучу, жөнгө салуу, түзүмдүк-иш, байланышуу жана салыштырмалуу мамиле көп кырдуу коомдук-саясий көрүнүш, ошондой эле бирдиктүү көп тармактуу билим система катары башкаруудан мисалында шайлоо технологияларын киргизүүгө, призма аркылуу шайлоо саясий башкаруу технологияларды талдоого мүмкүндүк берет