(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2024)
Макалада Кыргыз Республикасындагы Улуттук коопсуздук маселелерин талдоо жүргүзүлгөн. Бүгүнкү күндө өзгөрүп жаткан дүйнөнүн процессинде Кыргызстандын улуттук коопсуздук маселеси актуалдуу жана глобалдуу мүнөзгө ээ болду. Мунун баары коомду трансформациялоо мезгилинде мамлекеттин бүтүндүгүнө, Кыргыз Республикасынын жарандарынын ички жана тышкы коркунучтарына жана мекенчилдигине карата баалуулуктардын багыты өзгөргөндүгүнө байланыштуу. Кыргыз Республикасынын Улуттук коопсуздук маселелери: терроризм, социалдык топтордун, айрым инсандардын диний радикалдашуусу саясий башкарууга гана эмес, Кыргыз Республикасынын азыркы тарыхый мезгилине да тиешелүү.