(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2024)
Геоморфологиялык жана сейсмикалык жактан активдүү тоолуу аймактарда жайгашкан калдык сактоочу жайлардын коопсуздугун баалоо боюнча улуттук ченемдик документтерди иштеп чыгуунун илимий-методикалык ыкмалары белгиленген. Методология эл аралык практиканын критерийлерине ылайык гидро жана геотехникалык объектилердин, курулмалардын туруктуулугуна эксперттик талдоо жүргүзүүгө жана калыптанган кыйроо коркунучтарын жана кесепеттерин болжолдуу көрсөтүүгө негизделген.