(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2024)
Бул макалада композиттик материалдардын түшүнүктөрү, объектилери жана изилдөө ыкмалары, алынган натыйжалар жана өндүрүлгөн материалдардын сапатын жакшыртуу боюнча изилдөөлөр талкууланды. Мындан тышкары, бекемдөөчү толтургучтун жана алар жасалган матрицанын касиеттери, алардын катышы жана толтургучтун багыты изилденди. Композиттик материалдарда тышкы таасирлерге туруктуулукту камсыз кылуучу арматуралоочу элементтердин жайгашуусу жана тартиби өзгөчө мааниге ээ экендиги көрсөтүлдү.