(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2024)
Макалада телекоммуникация кызматтарын өнүктүрүү маселелери аларды түзүү жана ишке ашыруу тажрыйбасы каралат. Ош ТУнун бүтүрүүчүлөрү Кибернетика жана маалымат технологиялары (КжИТ) бүтүргөн көптөгөн квалификациялык иштердин (магистрдик диссертациялардын, дипломдордун) темаларын аныктоого негиз болгон. Ош ТУнун. лабораториясын кызматтын ушул түрүн иштеп чыгууга жана иштетүүгө маселелер байланышкан. Макалада алынган квалификациялуу иштердин мисалдары жана изилдөө үчүн келечектүү багыттар келтирилген натыйжалар каралат,