(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2024)
Макалада дендрохронологиянын экологиялык көйгөйлөрдү чечүүдө жана токой чарбасын изилдөөдө мүмкүнчүлүктөрү каралат. Климаттык өзгөрүүлөрдү, токой экосистемаларына антропогендик таасирди баалоо үчүн дендрохронологиялык методду колдонуу келтирилди. Бул илимий багытты Кыргызстандын аймагында өнүктүрүүнүн келечеги каралды.