(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2024)
Казакстандын көмүр кендерин казып алуунун жана кайра иштетүүнүн негизги идеясы (концепциясы) белгиленген, ал көмүрдү газдаштыруунун, гидрогенизациялоонун жана брикеттөөнүн заманбап ыкмаларын иштеп чыгуудан жана колдонуудан турат.