(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2024)
Бул макалада көмүрдү колдонуунун натыйжалуулугун жогорулатуунун багыттарынын бири болгон суу-көмүр отуну каралды. Суу-көмүр отунунун күйүү процесси тиешелүү стадияларга бөлүнүп изилденди. Күйүү процессинин 1-стадиясы болгон – “Суу бууланып баштаганга чейинки жылытуу” маселесин чечүү “Чектүү айырмалар” усулунун жардамында Python программалоо тилинде автоматташтырылды. Сандык усулдун негизинде алынган жыйынтыктар эксперименталдык жыйынтыктар менен салыштырылды жана анализденди.