(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2024)
Макаланын аталышында айтылган теңдеме тигил же бул ыкма менен ага экваленттүү болгон экинчи тартиптеги теңдемеге келтирилген учурларда жетишерлик изилденген. C[0,1] же L2[0,1] мейкиндиктеринде Вольтеррдин биринчи тектеги түйүндүү интегралдык теңдемесинин жогоруда белгилинген шарттарда чечимдерин жакындаштырып табуу максатка ылайыктуу. Сунушталган макала ушул багатта экендигин белгилейбиз. Макаланын жыйынтыктарын алууда гильберт мейкиндигиндеги толук үзгүлтүксүз симметриялуу сызыктуу опрераторлор теориясы, айрым алганда L2 – функцияларын ядро a(t-s) тин ортнормалдаштырылган өздүк функциялары боюнча Фурьенин катарына ажыратуу каралган. Андан сырткары, автор тарабынан [9] сунушталган түйүндүү теңдемелер үчүн өтмөк методу да каралды.