(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2024)
Бул статьяда изилдөөнүн предмети катары Батыралы Сыдыков атындагы Кыргыз-Өзбек эл аралык университетинин маалыматтык системалар жана технологиялар кафедрасыны веб-сайты алынды. Изилдөөнүн максаты болуп Figma программасында жасалган дизайндын негизинде түзүлгөн веб-сайттын сапаттык көрсөткүчүн чектик маанилерди анализдөө усулу менен аныктоо. Маалыматтык системалар жана технологиялар кафедрасынын веб-сайтынын ичинде камтылган веб-форманын талааларын тестирлөөдө чектик маанилерди анализдөө усулун колдонуу. Чектик маанилерди анализдөө усулун менен берилген веб-сайттагы форманын тексттик талаалары текшерилип, тиешелүү болгон спецификациянын негизинде форманын сапаты аныкталып, орточо сапатка ээ деген тыянак чыгарылды. Бул статьянын өзгөчөлүгү веб-сайттардагы веб-формаларды чектик маанилерди анализдөө усулун колдонуу менен аныктоо болуп эсептелет. Чектик маанилерди анализдөө усулунун жардамында веб-сайттардын сапатын аныктоонун жолдору сунушталды.