(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2024)
Макала билим берүү тармагына санариптештирүү процессин киргизүү шартында студенттерди даярдоонун актуалдуу проблемасына арналган. Изилдөө методдору: илимий-методикалык адабияттарды талдоо, программалык документтерге байкоо жүргүзүү, Санарип көндүмдөр борборунун ишмердүүлүгүнө катышуу. Билим берүүнү санариптештирүү процессинин оң жана терс көрүнүштөрү, республикада санарип технологияларды колдонуунун мүмкүн болгон чөйрөлөрү изилденген. ОшМУнун санарип ишмердүүлүгүнүн аспектилеринин бири катары Санарип көндүмдөр борборунун ишмердүүлүгүнүнө өзгөчө көңүл бурулуп, борбордун жаралышынын тарыхы, анын негизинде жүргүзүлүп жаткан иш-чаралары жана натыйжалары көрсөтүлгөн. Студенттердин санарип компетенттүүлүгүн өнүктүрүү боюнча сунуштар берилген.