(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2024)
Объекттердин чыңалуу-деформациялык абалын кыйратпастан текшерүү тармагында келечектүү изилдөө методдорунун бири – голографиялык интерферометрия каралат. Ал кичинекей деформация зонасында материалдык кемчиликтерди көзөмөлдөөгө мүмкүндүк берет жана изилденүүчү объекттерди жок кылууну талап кылбайт.