(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2024)
Макалада табигый ташты имитациялаган фасад плиталарын алуунун технологиясы каралган. Тажрыйбалык -өндүрүштүк жумуштар жеке ишкер Гапировдун технологиялык жабдууларын колдонуу менен аткарылган жана анын жыйынтыктары келтирилген. Өндүрүштүк -тажрыйбалык сыноолордун жыйынтыгы боюнча мрамор жана гранит күкүмдөрү сыяктуу техногендик калдыктарды кошуу менен фасад плиталарын өндүрүүнүн параметрлерин рационалдаштыруу боюнча технологиялык сунуштар иштелип чыккан.