(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2024)
Макалада “Физика-математикалык билим берүү” бакалаврдык программасын окутуунун натыйжалары тиешелүү мамлекеттик билим берүү стандартына, жалпы билим берүү уюмунун педагогикалык кызматкеринин (мугалим, педагог) кесиптик стандартына жана потенциалдуу иш берүүчүлөрдөн анкета жана интервью алуунун жыйынтыктарына негизделип иштелип чыкты. Аталган билим берүү программасынын алкагында педагогикалык практиканын максаты жана милдеттери программанын максатын жана аны окутуунун натыйжаларын камсыз кыла тургандай контекстте долбоорлонду. Педагогикалык практиканын максатын жана милдеттерин окутуунун натыйжалары контекстинде долбоорлоо бүтүрүүчү кафедрага практиканын базаларын алдын-ала туура тандоого өбөлгө түзөт.