(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2024)
Макалада Папан суу сактагычынын гидрохимиядык режиминин жыл мезгилине жараша өзгөрүлүү мүнөзү, суунун химиялык курамы тууралуу маалымат берилет. Изилдөөнүн максаты: Жыл ичиндеги сезонго байланыштуу Папан суу сактагычындагы гидрохимиялык жана гидрологиялык абалына баа берүү. Изилдөөнүн милдеттери: 1. Папан суу сактагычынын гидрохимиялык режими боюнча маалыматтарды чогултуу. 2. 2010-2020-жылдар аралыгындагы ар бир көрсөткүч боюнча бир жыл ичинде орточо натыйжа, айрым көрсөткүчтөр боюнча Папан суу сактагычынын гидрохимиялык режимине талдоо жүргүзүү