(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2024)
Эффективдүүлүгү жогору болгон жылуулук энергиясын электр энергиясына айландыруучуну жаратуу максатында термоэлектрдик заттарды алуу технологиясы боюнча жыйынтыктар келтирилди. Төмөнкү температуралык жылуулукэлементтеринин касиеттеринин өзгөрүшү үлгүлөрдү даярдоонун усулуна байланыштуу болот. Заряд алып жүрүүчү белгилүү концентрациядагы бир тектүү үлгүлөрдү алуунун технологиясы жана пресстелген үлгүлөрдүн касиеттери берилди.