(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2024)
Макала тарыхый-педагогикалык планда жазылган, анда байыркы доордогу чечендердин оратордук өнөрүнөн тартып, орус лингвисттеринин, кыргыз тилчи окумуштууларынын кеп маданияты тууралуу ойлору берилген. Кеп маданияты, мектепте окуучуларды сүйлөө жана жазуу ишмердүүлүгүнө көнүктүрүү боюнча философиялык, педагогикалык, психологиялык, лингвистикалык эмгектерге талдоо берилип, алардын методологиялык база катары кызмат кылышы көрсөтүлөт. Макала мектеп мугалимдерине, жогорку окуу жайларынын окутуучуларына, магистрлерге арналат.