(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2024)
Макалада бүтүндөй цивилизация ааламына боёк, түс, форма берип кармап турган феномени болгон эстетика тууралуу айтылат. Эстетика менен обондун актуалдуулугу каралып, бул нерсе азыркы поэзияга керек экендиги айтылат. Изилдөөнүн методу катары аялдар жараткан поэзия мырзалар жараткан поэзиядан өзгөчөрөөк тураары иликтөө ыкмасы катары каралды. Натыйжада аялдар поэзиясында лирика күчтүү жана мекен үчүн жаңырган чакырыктуу үндөрдөрдөн турат. Кытай эли курган цивилизация улуу цивилизация экенин аялдар да көрсөтүшкөндүгү тууралуу да айтылды.