(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2024)
Макалада азыркы Кыргызстандын телефондук алдамчылык фактылары менен күрөшүү жаатындагы көйгөйлөрдүн бири каралып, ошондой эле жаралган көйгөйлөрдүн чечүү жолдору талкууланган. Бул теманы изилдөө илимий интелегенция тарабынан да, Кыргыз Республикасынын укук коргоо органдары тарабынан да, абдан чоң кызыгууну жаратып жаткан учуру. Мунун баары маалымат технологиялардын өнүгүшү өнүккөн денгээлге жетип, барган сайын көбүрөөк көңүл бурууну жана көзөмөлдөөнү талап кылып жаткандай. Ошондой эле макалада электр жана почта байланыштары менен камсыз кылуу чөйрөсүндөгү мамилелерди жөнгө салуучу Кыргыз Республикасынын мыйзамдарына өзгөртүүлөрдү киргизүү зарылдыгы айтылган.