(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2024)
Бул макалада англис тилин окутууда социалдык-маданий компетенттүүлүктүн калыптануу проблемасы белгиленген. Ушуга байланыштуу ар кандай илимпоздордун, методисттердин «социалдык компетенттүүлүк» түшүнүгүнүн аныктамаларын изилдеп, бул көрүнүшкө өзүмдүн көз карашым берилет, ошондой эле социомаданий компетенттүүлүктүн компоненттери каралат. Изилдөө иш-чаралары, атап айтканда, долбоордук иш-чаралар англис тили сабагында социалдык-маданий компетенттүүлүктү эффективдүү калыптандыруунун ыкмаларынын бири катары каралат.