(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2024)
Бул макалада Кыргызстандын саясий модернизация процессине эл аралык факторлордун таасири каралат. Жазуучу тарыхый өбөлгөлөрдү, негизги этаптарды жана өлкөнүн саясий модернизациясынын Заманбап өзгөчөлүктөрүн изилдейт, ошондой эле бул процессте эл аралык мамилелердин, экономикалык жана маданий байланыштардын ролун талдайт. Эл аралык уюмдардын, атап айтканда Бириккен Улуттар Уюмунун Кыргызстандагы демократиялык кайра түзүүлөрдү жүргүзүүгө жана жарандык коомдун калыптанышына тийгизген таасирин талдоого өзгөчө көңүл бурулат. Эл аралык кызматташтык демократияга жана экономикалык гүлдөп-өнүгүүгө карай саясий модернизацияны жана өлкөнүн туруктуу өнүгүүсүн ийгиликтүү ишке ашыруунун негизги фактору болуп саналат деген тыянак чыгарылды.