(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2024)
Бул макалада санат ырларынын табияты анализге алынат. Анткени, санат ырлары кыргыз элинин руханий көрөңгөсүнүн өзөгүн түзүү менен улуттук аң сезимдин калыптануусунда, дүйнөтаанымда, таалим-тарбия же дидактика жаатында алгылыктуу иштерди аткарып келгендигин танууга болбойт. Санат ырларынын максаты өсүп келе жаткан муундун ак менен караны айырбаштап таанып, жаман менен жакшыны, улуу менен кичүүнү, урмат менен сыйды, өмүр менен өлүмдү ажыратып билүүгө, туура жолду тандоого, келечек муундун руханий көрөңгөсүн калыптандырууга эбегейсиз зор салым кошуп келгендигин баса белгилешибиз керек. Ошондой эле, санат ырларынын мазмуну, көп кырдуулугу, тематикалык ар тараптуулугу бул макаланын изилдөө объектисин түзүшөт.