(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2023)
Фармакоэкономикалык талдоо – саламаттыкты сактоо системасында финансылык жана фармацевтикалык продуктыларды колдонуунун рационалдуулугун баалоо ыкмасы. Бул алардын наркы жана натыйжалуулугу жөнүндө маалыматтардын негизинде дары-дармектерди колдонуунун оптималдуу варианттарын аныктоого мүмкүндүк берет. Бул макалада саламаттыкты сактоо системасындагы фармакоэкономикалык анализдин ролу жана анын эң мыкты дарылоо стратегиялары боюнча чечим кабыл алуудагы таасирлери каралат. Ошондой эле медициналык жардамдын сапатын жана жеткиликтүүлүгүн жогорулатуунун, дарылоого кеткен чыгымдарды кыскартуунун жана бүтүндөй саламаттыкты сактоо системасынын экономикалык эффективдүүлүгүн жогорулатуунун каражаты катары мындай талдоо жүргүзүүнүн маанилүүлүгү баса белгиленет.