(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2023)
Макалада Самарканд өчпөс гүлүнүн гүлдөрүндөгү флавоноиддердин сандык жана сапаттык анализи боюнча изилдөөлөр берилген. Флавоноиддерди аныктоо тазаланган спирттик экстракттардан белгилүү реакцияларды колдонуу менен жүргүзүлдү: цианидин тести, Вильсон реагенти менен, алюминий хлоридинин 2% спирт эритмеси менен. UV-1800 спектрофотометрин (Shimadzu) колдонуу менен УФ спектрофотометрия менен сапаттык жана сандык аныктоо методдору изилденген.