(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2023)
Бул макалада дем алуу органдарынын ооруларынын фармакотерапиясында колдонулуучу дары-дармек каражаттарынын экономикалык жеткиликтүүлүгүнө талдоо, экономикалык жактан жеткиликтүү дары-дармек каражаттарын аныктоочу баалардын өтүмдүүлүк коэффициентин жана пациенттердин дарылоого жеткиликтүүлүк деңгээлин мүнөздөгөн төлөөгө жөндөмдүүлүктүн адекваттуу коэффициентин изилдөө аркылуу берилген. орточо киреше деңгээли бар бейтаптар. Изилдөөлөрдүн жыйынтыгында вируска каршы дарылардын ичинен ремантадин препараттары абсолюттук өтүмдүүлүккө ээ экени, башкача айтканда, какырыкты чыгаруучу дарылардын ичинен – Алтей дары тамыр дарыларынын, муколитикалык препараттардын ичинен – Бромгексин жана Амброксол препараттарынын, жөтөлгө каршы дарылардын ичинен эң чоң экономикалык жеткиликтүүлүгү аныкталган. Декстрометорфан препараттары, бронхиалдык астманы дарылоо үчүн дарылардын арасында - теофиллин препараттары.