(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2023)
Бул макалада Грейг жоогазынынын (Tulipa greigii Regel) табигый популяциясын изилдөө каралат. Токтогул ойдуңунда жана Шамшы капчыгайында сары жана кызгылт сары түстөгү желекчелери түрдүү түстөгү өзүнчө Очоктор табылган. Чүй өрөөнүндөгү ар кандай бийик тоолуу тилкелерде бул түрдү пияз түбү жана үрөнү менен өстүрүү боюнча иштер жүргүзүлдү. Бул багытта изилдөө иштери улантылууда.