(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2023)
Бул макалада Баткен жана Ош облустарынын айрым аймактарында кадимки гармала (Peganum harmala L.) сырьесунун таралуу ареалдары жана табигый корлору жөнүндө маалыматтар берилди. Биз жалпы аянты 92,8 га болгон он түрдүү өсүмдүктөр коомчулугунда кадимки адрашмандын табигый өсүшүн белгиледик. Эсплуатациялык кору 40,37 тоннаны түзөт, жаңыланууну эске алуу менен жыл сайын мүмкүн болгон даярдоонун көлөмү 10,09 тоннаны түздү.