(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2023)
Кыргыз Ала-Тоосунун түндүк капталындагы кездешүүчү дары ѳсүмдүктѳр кѳп түрдүүлүгү менен айырмаланышат. Алардын арасында салттуу медицинада кеңири колдонулуучу ѳсүмдүктѳрдүн түрлѳрү бар. Ошондой эле, аз изиденгендигине жана маалыматтын жетишсиздигине байланыштуу колдонула элек түрлѳр да кездешет. Калктуу пункттарга жакын аймактардагы дары ѳсүмдүктѳр адамдын чарбачылык иштеринен жабыр тартууда. Малды ыксыз жаюу, дары ѳсүмдүктѳрдү баш-аламан жыйноо биотүрдүүлүккѳ зыян тийгизүүдѳ. Макалада айрым ѳсүмдүктѳрдү элдик медицинада пайдалануу боюнча маалыматтар келтирилди жана аларга мүнѳздѳмѳ берилди.